PORODIČNA TRADICIJA

Ko smo mi?

Preduzeće APIS PLUS D.O.O. je nastalo kao rezultat porodične tradicije od 60 GODINA PČELARENJA porodice Tomić.

POČETAK

Sada već davne 1961. godine, Vladimir Tomić je započeo svoje prve pčelarske korake tako što je stresao roj sa grane i imao svega jedno pčelinje društvo.

DANAS

Nalazimo se na stazi razvoja i trenutno imamo preko 700 pčelinjih društava, maloprodaju i veleprodaju za med, pčelinje proizvode, pčelarsku opremu, preparate za pčele, sopstveni brend BEE AND YOU...

ONLINE PRODAJA

Tu smo za Vas. Naše višedecenijsko poslovanje na obostrano zadovoljstvo svih kupaca, odlučili smo da proširimo i preko kanala online prodaje. Pored web sajta i online prodavnice, možete nas posetiti i na društvenim mrežama.

Gde se nalazimo?

U Panonskoj niziji, prošaranoj pitomim rekama Tamiš, Begej, Tisa i kanalima, nalazi se Deliblatska peščara, baš između Karpata i reke Dunav, gde naše pčele, poput ljudi iz ovih krajeva, vredno i marljivo rade, da biste vi bili u mogućnosti da uživate u našem medu i drugim pčelinjim proizvodima.

Ko radi kao pčela, može postići velika dela.
— Nepoznat autor

VERUJEMO

Fokus na najbitnije

Štiteći pčele, štitimo lokalni biodiverzitet, svoju životnu sredinu, ali i naše zdravlje koje zavisi od pristupa raznovrsnoj ishrani, svežem voću i povrću, za čiji razvoj su pčele neophodne kako bi se formirao plod. Od 100 najviše upotrebljavanih biljaka u ljudskoj ishrani pčele oprašuju njih 70. Dakle, dve trećine glavnice naše ishrane zavisi od pčela.

Mi, kao ljudska vrsta, svojim smo delovanjem, nekontrolisanim korišćenjem i zagađenjem resursa kao što su zemlja, vazduh i voda, značajno ugrozili opstanak mnogih vrsta, pa tako i pčela. Pored toga što smo im ograničili izvore hrane monokulturnom poljoprivredom, biljke koje gajimo u većini slučajeva sadrže visoke količine pesticida koje pčelama štete.

Pošto se pčele hrane prvenstveno nektarom i polenom cveća, njihov opstanak u velikoj meri zavisi od dostupnosti ovih izvora hrane u njihovom okruženju. Da bi pčele vršile svoju ulogu u prirodi i opstale kao vrsta, potrebno je da imaju balansiranu i raznovrsnu hranu kroz razne vrste poljoprivrednih, ukrasnih i divljih cvetnih vrsta. Ako znamo kako da zaštitimo i razvijemo cvetne površine sa vrstama atraktivnim za pčele, tako da imaju dovoljnu količinu nektara i polena, u oblastima kao što su poljoprivredne površine, privatni i javni vrtovi, ivice puteva, industrijske i komercijalne zone…, značajno poboljšavamo životne uslove pčela i drugih oprašivača.

Ukoliko Vas interesuje ova tema, slobodno nas kontaktirajte i posetite naš blog na sajtu. Ako možemo da Vam pomognemo, tu smo za Vas.

POGLEDAJTE VIDEO
Dancer

Za više informacija, posetite naše online prodavnice

MED I PČELINJI PROIZVODI PČELARSKA OPREMA